Bloem en Bos

Groepsaccommodatie / Groepsverblijf / Schoolkamp / Familieweekend

Zoeken & Boeken

Familieweekend avontuur en cultuur

vanaf €178,00 per persoon

3 dagen genieten met de familie van cultuur en avontuur op Texel

Dit weekend zal bestaan uit activiteiten voor jong en oud en genieten van cultuur en avontuur op Texel.

Het avontuur kan beginnen...

De eerste dag zal u gelijk het Texelse strand ervaren en de krachten van de wind leren kennen met Powerkiten. Na een korte instructie kunnen de kites al snel de lucht in en laat u zich meetrekken over het strand.
’s Avond zal er genoten worden van een barbecue bij de accommodatie.

De volgende ochtend gaat u samen op pad en maakt u een mooie wandeling met behulp van een GPS. Geocaching is een avontuurlijk spel. Met behulp van de GPS gaat u samen opzoek naar de schatten op Texel.

Cultuur snuiven!

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Texelse Bierbrouwerij. Hier krijgt u een rondleiding en kunt u de verschillende Texelse biertjes proeven. Is dit nu niet voor iedereen leuk? Dan kunt u er ook voor kiezen om samen een uitstapje te maken op de Waddenzee met de TX10. Deze kotter zal u langs zandbanken brengen waar zeehonden liggen te luieren en zullen er garnalen gevist, gepeld en opgegeten worden.
In de avond staat er nog een Ik hou van Holland diner op het programma. Tussen de gangen door zullen er diverse opdrachten voorbij komen, van het spellen van moeilijke woorden tot de Nederlandse geschiedenis aan toe.

Op de laatste dag van het weekend gaan jullie ontdekken wie de mol is in de familie. Ontmasker de mol spannend, actief en leerzaam eilandspel, dat al het goede en zeker ook het slechte in uw groep naar boven haalt. 

Tijdsplanning

 

Ochtend

Middag

Avond

Dag 1 Reis naar Texel Inchecken en Powerkiten op het strand BBQ bij accommodatie
Dag 2 Geocaching Bierbrouwerij / TX 10 Ik hou van Holland Diner
Dag 3 Ontmasker de Mol Vrij / vertrek naar huis  Catering

Jullie zullen verblijven in groepsaccommodatie Bloem en Bos, gelegen tussen den Burg en de Koog, dicht bij het bos en het strand. De accommodatie is van alles voorzien, gezellig en heeft een groot grasveld waar gevoetbald kan worden of andere spelletjes worden gespeeld.

In de ochtend zal er brood worden gebracht voor een heerlijk ontbijt en kan er een lunchpakket samen worden gesteld. Na het avondeten kunnen er spelletjes gespeeld worden, een film worden gekeken of marshmallows geroosterd worden bij een kampvuur.

Inclusief

 • Powerkiten
 • Geocaching
 • Garnalen vissen en zeehonden kijken TX 10 of een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij
 • Ontmasker de Mol
 • Catering Accommodatie

Bovenstaand arrangement kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs vanaf: €178,00 per persoon.

 • meerprijs TX10 in plaats van Texelse bierbrouwerij €2,00 p.p.

Prijs is op basis van 16 personen. Prijs is exclusief overtocht TESO.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

TO-DO TIPS

Bubbel voetbal Texel

Bubbel voetbal

De meeste hilarische voetbal activiteit op Texel. Op het terrein van Boem en Bos is een fantastisch voetbalveld waar deze activiteit volledig tot zijn recht komt!

Boogschieten Texel

Boogschieten

Boogschieten is een schot in de roos tijdens uw verblijf bij Bloem en Bos. OP het prachtige terrein kunt u onderling de competitie aangaan, want wie is nu de Robin Hood in de groep?

Dropping Texel

Dropping

Gedropt in een onbekend Dennenbos. Met alleen een kaart & kompas en een vaag idee welke richting te belopen! Accommodatie teruggevonden? Dan sluiten we de avond af met een heerlijk vuurtje!

Powerkiten Texel

Powerkiten

Leer de beginselen van het kitesurfen op het Texelse strand met de activiteit powerkiten. Met een matrasvlieger van tot wel 5m2! En ervaar de spectaculaire krachten van de wind!

Kajakken en raften

Na de instructie en oefeningen, peddel je met een speciale branding-kajak en raft door de branding. En maak prachtige “surfs” op de Texelse branding.

Activiteiten op Texel

Texel het eiland van oneindig veel mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring met het werken met groepen hebben we tal van leveranciers die de leukste activiteiten organiseren op Texel.

 • Klimpark Klimmen EnZo

  Klimmen EnZo

  Klimmen Enzo is het klimpark met 4 parkoersen; op 4 en 8 meter, 200 meter lange tokkelbaan is geschikt voor jong tot oud! Vanaf 1.30 meter kan er al deelgenomen worden aan dit 2 uur durende avontuur. Het klimpark is geopend van maart t/m oktober. Meer informatie

 • Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel is het meest complete activiteiten en evenementenbureau op Texel . Of u nu opzoek bent naar een (sportieve) activiteit of geheel arrangement, de professionals van Teambuilding Texel stellen graag een programma voor u samen. Meer informatie

 • Ecomare Texel

  Ecomare

  Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel' en op slechts 10 minuten fietsen vanaf Bloem en Bos. Gehele jaar geopend. Meer informatie

 • Juttersmuseum Flora

  Flora

  In het eerste, echte en grootste strand juttersmuseum ter wereld vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand. Flora heeft strandvondsten van meer dan 70 jaar oud. Flora ligt op steenworp afstand van Bloem en Bos. Meer informatie

 • Paintball Texel

  Paintball Texel

  Het painball centrum van Texel. Met activiteiten voor jong tot oud. Een prachtige dagbesteding voor de hele familie of vriendengroep. Het centrum beschikt over 2 velden en meerdere spelvarianten.. Meer informatie

Arrangementen

Naast overnachten bij bloem en bos kunt u bij ons ook extra’s en of zelfs complete arrangementen boeken.

Al jaar en dag is ‘Bloem en Bos’ de uitvalsbasis voor vele schoolkampen, familieweekenden, bedrijfsuitjes en zelf jongerenvakanties!

Lees verder